Chef Konstantinos Kadas’

Chef Konstantinos Kadas’

Όντας επαγγελματίας στον χώρο της εστίασης, έμαθα να ξεχωρίζω τις κατάλληλες πρώτες ύλες για τους καταλόγους μου, ώστε να έχω το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα. Η εμπειρία μου, μου έδειξε πως εάν σεβαστείς και διαχειριστείς σωστά την πρώτη ύλη, θα λάβεις την μέγιστη απόδοσή της. Σε συνδυασμό με την αγάπη και το μεράκι, μια σωστή πρώτη ύλη είναι ικανή να επιφέρει ένα άρτιο αποτέλεσμα!

 

Δοκιμάζοντας το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Theseus αυθεντικής ποικιλίας Μανάκι, έχω να πω πως ανήκει στην κατηγορία μιας πιο “βουτυρωμένης” επίγευσης θα έλεγε κανείς και ως εκ τούτου προσδίδει μια πολύ ωραία, ομογενοποιημένη και συνάμα ιδιαίτερη γεύση στα φαγητά μου. Δεν έχω καταλήξει εάν το προτιμώ ωμό ή μαγειρεμένο, καθώς για εμένα είναι εξίσου νόστιμο, και στις δύο εκδοχές του. Έχω επιλέξει να το συνδυάζω με σαλάτες, χρησιμοποιώντας το ως dressing, αλλά και για το μαγείρεμα στην κατσαρόλα στην αρχή για ένα παραδοσιακό λαδερό φαγητό. Χαρακτηριστικό το οποίο με κάνει να πιστεύω σε αυτό το ελαιόλαδο είναι η μοναδική ισορροπία του, η οποία μεταφέρεται στα πιάτα μου, κάθε φορά που το χρησιμοποιώ.

Για μια πιο εκλεπτυσμένη  προσέγγιση, επιλέγω το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Theseus της γνωστής ποικιλίας Κορωνέικη,  καθώς πρόκειται για μια διαφορετική ποικιλία με περισσότερες εντάσεις. Προτιμώ να το χρησιμοποιώ κυρίως ωμό, πάνω από ένα carpaccio ή ένα tartar αλλά και σαν τελείωμα σε ένα πιάτο ζυμαρικών ή με κρέας. Πρόκειται για ένα έντονο αρωματικά ελαιόλαδο. Συνεπώς, χρήζει μιας ιδιαίτερης μεταχείρησης, ώστε να μην αλλοιωθεί η μοναδική γεύση του. Ακόμα και όταν το συνδυάζω με πιο απλά προϊόντα όπως τομάτες, ελιές κι ένα ωραίο προζυμένιο καψαλισμένο ψωμί, προκύπτουν τόσο νόστιμες γεύσεις, που όλοι θα θέλαμε να έχουμε καθημερινά στο τραπέζι μας.

-Theseus EVOO Menu by Kwnstantinos Kadas AMANZOE

Για περισσότερες πληροφορίες για το μενού και συνεργασία παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο info@theseusevoo.gr

  • Chef Κωνσταντίνος Καδάς, AMANZOE Luxury Hotel & Resort

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *