ΧΑΛΒΑΣ

ΧΑΛΒΑΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 20-25 ΛΕΠΤΑ

 

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ..

  • 8 φλιτζάνια ζάχαρης
    • 8 μπαστούνια κανέλας
    • 8 γαρύφαλλα
    • 1 φλιτζάνι μέλι
    • 1 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο THESEUS
    • 2 φλιτζάνια σιμιγδάλι
    • 1 φλιτζάνι καρύδια
    • νερό

 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

 

Σε μια κατσαρόλα, προσθέστε 4 φλ. νερό, 8 φλ. ζάχαρη, 8 μπαστούνια κανέλας, 8 γαρύφαλλα και βράζετε για 5 λεπτά. Σβήστε τη φωτιά και προσθέστε το μέλι.
Σε μία άλλη κατσαρόλα, προσθέστε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και 2 φλιτζάνια σιμιγδάλι (χαμηλή-μεσαία φωτιά). Ανακατέψτε με ξύλινη σπάτουλα έως ότου το χρώμα αλλάξει από χρυσαφί σε μπρονζέ.
Μόλις αλλάξει το χρώμα, προσθέστε την 1 κουταλιά της σούπας κανέλα και ανακατέψτε.
Πολύ αργά προσθέστε μικρές ποσότητες σιροπιού στο σιμιγδάλι.
Σε μεσαία- χαμηλή θερμοκρασία, συνεχίστε με τη διαδικασία ανάδευσης μέχρι το μείγμα να γίνει πηχτό . Προσθέστε τα αμύγδαλα και ανακατέψτε.

Στη συνέχεια, μεταφέρετε σε ένα ταψί και αφήστε το να κρυώσει. Γυρίστε πάνω σε μια πιατέλα κέικ και πασπαλίστε με κανέλα.

 

Καλή σας απόλαυση!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *