ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 20-25 ΛΕΠΤΑ
ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ..
- 8 φλιτζάνια ζάχαρης
• 8 μπαστούνια κανέλας
• 8 γαρύφαλλα
• 1 φλιτζάνι μέλι
• 1 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο THESEUS
• 2 φλιτζάνια σιμιγδάλι
• 1 φλιτζάνι καρύδια
• νερό
ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
Σε μια κατσαρόλα, προσθέστε 4 φλ. νερό, 8 φλ. ζάχαρη, 8 μπαστούνια κανέλας, 8 γαρύφαλλα και βράζετε για 5 λεπτά. Σβήστε τη φωτιά και προσθέστε το μέλι.
Σε μία άλλη κατσαρόλα, προσθέστε το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και 2 φλιτζάνια σιμιγδάλι (χαμηλή-μεσαία φωτιά). Ανακατέψτε με ξύλινη σπάτουλα έως ότου το χρώμα αλλάξει από χρυσαφί σε μπρονζέ.
Μόλις αλλάξει το χρώμα, προσθέστε την 1 κουταλιά της σούπας κανέλα και ανακατέψτε.
Πολύ αργά προσθέστε μικρές ποσότητες σιροπιού στο σιμιγδάλι.
Σε μεσαία- χαμηλή θερμοκρασία, συνεχίστε με τη διαδικασία ανάδευσης μέχρι το μείγμα να γίνει πηχτό . Προσθέστε τα αμύγδαλα και ανακατέψτε.
Στη συνέχεια, μεταφέρετε σε ένα ταψί και αφήστε το να κρυώσει. Γυρίστε πάνω σε μια πιατέλα κέικ και πασπαλίστε με κανέλα.
Καλή σας απόλαυση!