ΑΡΑΚΑΣ

ΑΡΑΚΑΣ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 35-40 ΛΕΠΤΑ

 

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ..

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. Σκόρδο
  • 1 καρότο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 500 γρ. πατάτες
  • 5-6 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΘΗΣΕΑΣ
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 50 γρ. κρασί λευκό ή ροζέ
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια
  • ½ ματσάκι άνηθο και δυόσμο
  • 400γρ νερό
  • 600γρ αρακά

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Τοποθετούμε μία πλατιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.

Κόβουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμύδια σε μεγάλα κομμάτια, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και κόβουμε το καρότο σε λεπτές φέτες.
Βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο «Θησέας»  στην κατσαρόλα και προσθέτουμε όλα τα λαχανικά. Ανακατεύουμε και σοτάρουμε 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τον κύβο και σβήνουμε με το κρασί.
Βάζουμε το νερό, σκεπάζουμε με το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και βράζουμε για 15 λεπτά.
Στη συνέχεια, βάζουμε τον αρακά, τον μισό άνηθο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
Σκεπάζουμε με το καπάκι και συνεχίζουμε να βράζουμε για 10 λεπτά μέχρι να ψηθεί ο αρακάς.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον υπόλοιπο άνηθο, το ξύσμα και τον χυμό από τα λεμόνια, αλάτι, πιπέρι, τον δυόσμο ψιλοκομμένο, 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.