ΚΛΕΦΤΙΚΟ

ΚΛΕΦΤΙΚΟ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ : 5-6 ΩΡΕΣ

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ..

  • 6 σκελίδες σκόρδου
    • 3 κουταλάκια ρίγανη
    • 1 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο
    • ξύσμα από 1 λεμόνι
    • χυμός από 2 λεμόνια
    • ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
    • 3 κουταλιές το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο THESEUS
    • 2 κιλά ποδιού αρνιού
    • 1 κιλό πατάτες, κομμένα κατά το ήμισυ ή τεταρτημόρια
    • 5 φύλλα δάφνης

 

 

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

Συνθλίψτε με γουδοχέρι τις σκελίδες σκόρδου και 1 κουταλάκι αλάτι. Προσθέστε τα βότανα, το ξύσμα λεμονιού, την κανέλα, μαύρο πιπέρι και ανακατεύετε με 2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ΘΗΣΕΑΣ.

Χρησιμοποιώντας ένα αιχμηρό μαχαίρι, δημιουργήστε πολλές τρύπες σε όλο το αρνί και τρίψτε με την πάστα, πιέζοντάς την βαθιά μέσα στις τρύπες. Μεταφέρετε το αρνί σε μια μεγάλη σακούλα φαγητού, ρίξτε το χυμό λεμονιού και μαρινάρετε για ολόκληρη τη νύχτα.

Την επόμενη μέρα, βγάλτε το αρνί από το ψυγείο 1 ώρα πριν θελήσετε να το μαγειρέψετε. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160C ή 140 αέρα.

Απλώστε αλουμινόχαρτο σ’ ένα επίπεδο ταψί και από πάνω του λαδόκολλα.  Τοποθετήστε τις πατάτες στο κέντρο του ταψιού και ρίξτε το υπόλοιπο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο του Θησέα. Ανασηκώστε όλες τις πλευρές του αλουμινόχαρτου και ρίξτε τη μαρινάδα από το αρνί πάνω από τις πατάτες μαζί με τα φύλλα δάφνης.

Τοποθετήστε το αρνί πάνω από τις πατάτες και έπειτα είναι πολύ σημαντικό  να κλείσετε ερμητικά το αρνί με το αλουμινόχαρτο. Χρειάζεται ψήσιμο για 4- 4 ½ ώρες.

Αφαιρέστε  από το φούρνο και αυξήστε τη θερμοκρασία στους 220C / 200C αέρα. Ξετυλίξτε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για άλλα 20 λεπτά έτσι ώστε να πάρει ωραίο χρώμα. Αφαιρέστε το αρνί από το φούρνο, τυλίξτε ξανά το αλουμινόχαρτο και αφήστε το να ξεκουραστεί.

Καλή σας όρεξη!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *