ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ

ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ : 35-40 ΛΕΠΤΑ

 

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ..

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. Σκόρδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2 κρεμμυδάκια πράσινα
  • 80γρ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΘΗΣΕΑΣ
  • Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 ζωμό λαχανικών
  • 100γρ κρασί (λευκό ή ροζέ)
  • 750γρ-1κιλο σπανάκι
  • Φέτα (προαιρετικά)
  • ½ ματσάκι άνιθο
  • 180-250γρ ρύζι

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά με  2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΘΗΣΕΑΣ.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε. Ψιλοκόβουμε το άσπρο μέρος από τα κρεμμυδάκια, τα κοτσάνια από τον άνηθο και τα βάζουμε και αυτά στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε 1-2 λεπτά.
Σβήνουμε με  κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Βάζουμε τον ζωμό  και ανακατεύουμε συνέχεια, σε μέτρια φωτιά, για 13-15 λεπτά μέχρι να βράσει το ρύζι και γίνει al dente.
Βάζουμε το σπανάκι στην κατσαρόλα και βράζουμε για 3-4 λεπτά. Αν δεν έχει μείνει υγρασία στην κατσαρόλα μας προσθέτουμε 100 γρ. νερό, χυμό από 2 λεμόνια και αφαιρούμε από τη φωτιά.
Ψιλοκόβουμε τον υπόλοιπο άνηθο, το πράσινο μέρος από τα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το ξύσμα από τα λεμόνια, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού, ελαιόλαδο, πιπέρι, ρίγανη και φέτα.