Η ιστορία της επωνυμίας “Theseus”

Το αγνό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο μας “THESEUS” παράγεται από τα ελαιόδεντρα που βρίσκονται στη Τροιζήνα, πατρίδα του ομώνυμου (με το εμπορικό όνομα της επιχείρησης) Βασιλιά της Αρχαίας Ελληνικής Μυθολογίας. Η εύφορη γη του Θησέα, σε συνδυασμό με το κατάλληλο κλίμα της περιοχής, καλλιεργείται από το 1922 έως και σήμερα με το ίδιο σθένος, το ίδιο πάθος και την ίδια αφοσίωση από την οικογένεια Κατσίγκρα.

Λίγα λόγια για τον Θησέα

Ο Θησέας ήταν ένα πλάσμα διπλής φύσης: μισό ανθρώπινο μέρος και μισό θεϊκό μέρος. Το ανθρώπινο μέρος του (από τη θνητή μητέρα του, Αίθρα), τον βοηθά να προσεγγίσει τους ανθρώπους και να τους κατανοήσει εύκολα. Το θεϊκό μέρος του πατέρα του (Θεός Ποσειδώνας) τον ωθεί να χρησιμοποιήσει τις υπερφυσικές του δεξιότητες για όφελος της ανθρωπότητας (όφελος για την υγεία των ανθρώπων).

Ο Θησέας ήταν μεγάλος οπαδός του Ηρακλή. Όταν έγινε ενήλικας, η Αίθρα του έδειξε το βράχο που ο θνητός του πατέρας Αιγαίας (βασιλιάς της Αθήνας) είχε αφήσει το σπαθί και τα σανδάλια του. Σήκωσε το βράχο με τα δυνατά του χέρια, άρπαξε τα δώρα του πατέρα του και ξεκίνησε το δρόμο προς την Αθήνα και τον ίδιο.

Η καθημερινή ρουτίνα της Μεσογειακής Διατροφής, συμπεριλαμβανομένου του βιολογικού Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου από τους ελαιώνες του και σε συνδυασμό με την καθημερινή σκληρή προπόνηση, του έδωσε μεγάλη σωματική διάπλαση, σχήμα σώματος και δύναμη. Στο δρόμο του για την Αθήνα κατάφερε να περάσει πολλά εμπόδια και να αντιμετωπίσει επιτυχώς κακούς, κλέφτες, ακόμη και άγρια ​​ζώα, που τρομοκρατούσαν και σκότωναν ανθρώπους. Το μεγαλύτερο επίτευγμά του ήταν στη Κρήτη, όπου νίκησε τον Μινώταυρο ίδιο του το Λαβύρινθο.

Ο Θησέας χαρακτηρίστηκε ως ο μεγαλύτερος Μυθικός Ήρωας της Αθήνας. Προικίστηκε με δύναμη, γενναιότητα και μεγάλη νοημοσύνη, που ήταν πάντα στη διάθεση του λαού, γεγονός που σήμαινε ελευθερία για τους Αθηναίους. Ήταν ένας ήρωας πολιτισμού που ξαναχτίστηκε πόλεις, έκανε νόμους, καθιέρωσε ιερά αθλητικά παιχνίδια και οργάνωσε το πρώτο κοινωνικό σύστημα. Προστατεύει πάντα την υγεία του φίλου του. Ο ηρωισμός είναι η τέχνη του να αναγνωρίζουμε και να ξεχωρίζουμε τους φίλους από τους εχθρούς.

 

Η ρευστή κληρονομιά του, Theseus EVOO, είναι εδώ για να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο και να προσφέρει στους ανθρώπους όλα τα αγνά και μοναδικά χαρακτηριστικά του.

Επεξήγηση της Επωνυμίας & του Λογοτύπου “Theseus”

Όλοι αναρωτιούνται από πού προέρχεται το λογότυπο της επιχείρησής μας, Theseus. Η απάντηση είναι κρυμμένη σε ένα χάλκινο νόμισμα, το οποίο βρέθηκε στη Τροιζήνα κατά τη διάρκεια ανασκαφών, το οποίο χρησιμοποιούταν ευρέως στις συναλλαγές μεταξύ του 2ου και του 3ου αιώνα μ.Χ. και στο οποίο απεικονίζεται ο Θησέας να σηκώνει ένα βράχο. Αυτός ο βράχος που σήκωσε με τα δυνατά του χέρια, είναι ο ίδιος κάτω από τον οποίο βρήκε το σπαθί και τα σανδάλια που του άφησε ο θνητός πατέρας του Αιγαίας (Βασιλιάς της Αθήνας), ξεκινώντας το ταξίδι για την Αθήνα και τον πατέρα του.

Η υγεία πηγάζει από μέσα μας!

Depositphotos_5896747_original.png

Η ιστορία μας

Π.Χ.
1922
2013-2018
2019
2020
Αρχαιότητα, Μυθολογία, Τα χρόνια του Θησέα
Τα κτήματα του Βασιλιά της Μυθολογίας Θησέα, πέρασαν στην ιδιοκτησία της οικογένειας Κατσίγκρα
Περίοδος Σπουδών του ιδρυτή, Αθανάσιου Κατσίγκρα, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος
Γεννήθηκε η ιδέα της ίδρυσης του THESEUS ΕVOO, για την τυποποίηση και προώθηση του ελαιολάδου και την ανάδειξη του φυσικού πλούτου της περιοχής της Τροιζήνας
Η ιδέα μπήκε σε εφαρμογή, με πολύ μεράκι, όρεξη και αγάπη γι’ αυτό που κάνουμε

Π.Χ.
1922
2013-2018
2019
2020

Έξτρα Παρθένο

Olive oil comes from 100% natural oil production.

Άριστη Ποιότητα

High quality Extra Virgin Olive Oil is perfect as dressing for fish, meat and vegetables.

Παραδοσιακή Ελληνική Γεύση

The taste, aroma and all natural ingredients are preserved unaltered.

Βιολογικά Προϊόντα

We produce high quality organic olive oil. Without chemical fertilizers, pesticides, or other artificial chemicals.

Ιδανική Συγκομιδή

We work longer hours during the harvest period. What forces us, is definitely the unlimited love for what we do!

Πρότυπη Αποθήκευση

The olive oil is stored in special stainless steel tanks connected with bottled nitrogen. This procedure prevents olive oil from being oxidized...

Hazard Analysis και Critical Control Points

Η παραγωγή του Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιολάδου THESEUS έχει συμμορφωθεί  με το σύστημα διαχείρισης τροφίμων HACCP.

Παράγουμε προϊόντα υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας:

 • Απολύτως φυσικά, χωρίς χρήση τεχνιτών προσθέτων και συντηρητικών
 • Άριστη διατήρηση σε ανοξείδωτες δεξαμενές με χρήση αζώτου

Ενισχύουμε την ανάπτυξη ενός παγκόσμιου δικτύου συνεργατών και προμηθευτών με κοινό γνώμονα την αγάπη για τη μεσογειακή διατροφή και τα αυθεντικά ελληνικά προϊόντα υψηλής ποιότητας.

International Organization for Standardization

Η επιχείρηση μας Theseus EVOO συμμορφώνεται πλήρως με τις προδιαγραφές του προτύπου Συστήματος Διαχείρισης της Ασφάλισης των Τροφίμων ISO 22000, που αποτελεί διεθνές πρότυπο και καθορίζει τις απαιτήσεις ενός συστήματος διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων. Διαβεβαιώνει τον καταναλωτή ότι το τρόφιμο είναι ασφαλές τη στιγμή που πρόκειται να το καταναλώσει, συνδυάζοντας τις αρχές του HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point) και προσφέρει τα εξής σημαντικά οφέλη για την επιχείρηση μας:

 • Τεκμηρίωση της συμμόρφωσης με την σχετική εθνική και κοινοτική νομοθεσία
 • Εναρμόνιση με κοινά αποδεκτές πρακτικές παραγωγής τροφίμων
 • Μείωση των αστοχιών και ο εντοπισμός των εσφαλμένων πρακτικών
 • Ετοιμότητα της επιχείρησης στην αντιμετώπιση διατροφικών κρίσεων
 • Αίσθημα ασφάλειας των καταναλωτών για τα προϊόντα της επιχείρησης
 • Συνεχής βελτίωση της επιχείρησης
 • Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά Στόχος μας να παρέχουμε υψηλής ποιότητας προϊόντα, μέσω έρευνας και καινοτομίας. Επενδύουμε στην Πιστοποίηση των προϊόντων THESEUS για την δίκη σας ασφάλεια.

Το Theseus EVOO συμμορφώνεται πλήρως με το ISO 9001!

Αυτό το Πρότυπο Σύστημα Ποιότητας βασίζεται σε μια σειρά αρχών διαχείρισης ποιότητας, όπως:

 • Ισχυρή εστίαση στους πελάτες
 • Κίνητρα και συνέπειες της ανώτατης διαχείρισης
 • Διαδικασία προσέγγισης και
 • Συνεχής βελτίωση

Η χρήση του ISO 9001 μας βοηθά να διασφαλίσουμε ότι οι πελάτες μας θα έχουν συνεπή, καλής ποιότητας προϊόντα και υπηρεσίες, γεγονός που με τη σειρά του φέρνει πολλά επιχειρηματικά οφέλη.

Στόχος μας είναι να παρέχουμε προϊόντα υψηλής ποιότητας, μέσω έρευνας και καινοτομίας.

Επενδύουμε στη διαρκή πιστοποίηση των προϊόντων Theseus EVOO για την ασφάλειά σας!

E- DIPLOMA-GOLD 2021

Vegan Certification

Το V-Label είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο, καταχωρημένο σύμβολο για την επισήμανση προϊόντων και υπηρεσιών για χορτοφάγους. Για τους καταναλωτές, είναι ένας απλός και αξιόπιστος οδηγός για να τους βοηθήσουμε όταν ψωνίζουν. Με τη πιστοποιήση Vegan (V-Label), η επιχείρησή μας προωθεί τη διαφάνεια και τη σαφήνεια.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση για Χορτοφάγους (EVU) είναι ο εμπνευστής του V-Label. Η EVU είναι ένας οργανισμός ομπρέλας για πολλές ευρωπαϊκές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της χορτοφαγίας και στοχεύει στην προώθηση της συνεργασίας μεταξύ τους.

 

Ιστοσελίδα:  www.v-label.eu